Додик о Комшићевом говору: Не постоји НАТО пут БиХ

ГС
Додик о Комшићевом говору: Не постоји НАТО пут БиХ

САРАЈЕВО - Не постоји НАТО пут БиХ, нема усаглашеног става о чланству, постоји само сарадња и оваквим својим надобудним понашањем и једностраним иступањем Жељко Комшић још једном је показао каква ће његова политика бити и убудуће, написао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свом „Твитер“ налогу.

- То је политика лажи, подвала и срамоћења БиХ на међународном плану - истакао је Додик.

Додик је поручио да је "све што је хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић рекао у свом обраћању након полагања заклетве и преузимања дужности чиста лаж" због чега је и напустио Конститутивну сједницу Предсједништва БиХ док је он говорио.

- Комшић није изабран од стране грађана и грађанки, како то лажно тврди него га је бирао један дио Федерације, и то не онај који је требао - хрватски народ, како то налаже Устав БиХ, него бошњачки - написао је Додик.

Додик је нагласио да је "Комшић преварама и лажима дошао до позиције у Предсједништву и по четврти пут отео Уставом дефинисано право хрватском народу да буде биран".

- А истим сплеткама користио се и све ове четири године које смо обављали дужност колективног шефа, да своје личне ставове представи као званични став Предсједништва. Све што је рекао о интеграцијама, сарадњи с НАТО-ом је измишљотина - навео је Додик.

Комшић је, између осталог, у свом говору нагласио да неће пропустити прилику да уради све што је у његовој моћи, па и шире, да “као држава начинимо и посљедњи корак ка пуноправном чланству БиХ у НАТО савезу уколико се таква могућност учини изгледном, јер је чланство БиХ у НАТО савезу примарни спољно- политички приоритет”.

БиХ заробљеник спинова политичког Сарајева

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да су све институције и сама БиХ заробљене спиновањем које долази из политичког Сарајева. 

Додик је поновио да не постоји ниједна одлука о чланству БиХ о НАТО, јер не постоји усаглашен став о томе, те да наводи хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића представљају обични спин.

- Данас је лагао масовно, о свему говорио на њему својствен начин и то говори довољно о томе да неће бити никакве могућности договора. Поштујем Жељку Цвијановић и њен приступ, али ће врло брзо видјети да то није добро мјесто и да ће се ту веома тешко било шта моћи договорити - рекао је Додик на заједничкој конференцији за новинаре у Источном Сарајеву са предсједавајућом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић. 

Он је додао да је намјера политичког Сарајева да се уруши систем одбране у БиХ.

- Развалили су обавјештајну службу, не функционише ниједан систем предвиђен Уставом. Лажно се заклињу у Устав, а онда све говоре антиуставно. Наш пруиступ јесте Устав - поручио је Додик.

Додик је најавио да ће брзо бити донесен закон који ће представнике Републике Српске на нивоу БиХ обавезати да поштују одлуке институција Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана