Додик: Нема никаквих кампова у Српској!

Срна
Додик: Нема никаквих кампова у Српској!

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је стање безбједности у Републици Српкској добро и да нема никакве организоване или логистичке подршке за организовање кампова.

Додик је рекао да Министарство унутрашњих послова (МУП) посао обавља одговорно и у складу са Уставом и да предузима оперативне мејре и радње које су усмјерене на безбједносно стабилну средину у Републици Српској.

"У Републици Српској нема никакве организоване или логистичке подршке за организоавње кампова", рекао је Додик на конференцији за медије у Источном Сарајеву након састанка са представницима институција Српске и надлежних служби у вези са лажним наводима о камповима за обуку на територији Српске.

Додик је рекао да је Српска на страни потпуног поштовања уставних норми, али и указао да могући елементи угрожавања безбједносне ситуације долазе из Федерације БиХ.

Додик је рекао да не постоји ниједан релевантан извор обавјештајних структура на простору Републике Српске и БиХ који могу да потврде да постоје било какви кампови на територији Српске, али да потенцијалне безбједносне пријетње долазе из ФБиХ.

"Од раније одржаних кампива који су лоцирани по Горњој Маочи, Дубници, оних који су посљедњих мјесеци организовали у околини Мостара, као и због постојања параџемата и оних појединаца који су били на ратишту широм свијета на страни радикално мотивисаних ратника ислама", рекао је Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Додик је истакао и да је позната чињеница да је само 23 од утврђених 100 параџемата прихватило да потпише протоколе са Исламском заједницом, што говори о томе да ти параџемати и даље функционишу.

"Само 23 од 100 вјерујемо да су потписали фиктивне, а не стварне споразуме о укидању своји парамилитарних садржаја у организацији", рекао је Додик.

Додик је поновио да нема било каквих кампова у Републици Српској и да безбједносне агенције које дјелују на овом простору нису потврдиле такве тврдње.

"Нити има, нити је било, нити смо организовали било какве кампове, нити смо давали подршку појединцима", казао је Додик и додао да су неки кампове називали герилским, што је додатна лаж и сатанизација Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана