Додик: Ништа није сломило вољу становника Лењинграда

СРНА
Додик: Ништа није сломило вољу становника Лењинграда

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је данас грађанима Русије 80 година од ослобођења Лењинграда од фашистичке блокаде, истакавши да подвиг херојских становника опкољеног града никада неће изблиједити.

"Данас се обраћамо свим преживјелима у опсади ријечима захвалности за њихову храброст, истрајност и невиђено херојство", истиче се у писму предсједника Српске губернатору Санкт Петербурга Александру Беглову8.

Додик је подсјетио да је сваки дан опсаде био подвиг, преноси "Руска газета".

"У нељудским условима, становници и градови се нису предавали. Преживјели су и побиједили - ништа није сломило вољу Лењинградаца за побједу. Колико год година прошло, подвиг храбрих ратника и херојских становника опкољеног Лењинграда никада неће изблиједети, што ће остати примјер братске узајамне помоћи, посвећености и јединства народа у име будућности земље", рекао је Додик.

У Русији се данас обиљежава 80 година од ослобођења Лењинграда, које је услиједило након 872 дана опсаде града, а током које је, према различитим процјенама, погинуло око милион људи.

Тим поводом на Меморијалном гробљу Пискаревско у Санкт Петербургу, некадашњем Лењинграду, данас је одржан комеморативни скуп.

У име предсједника Републике Српске Милорада Додика вијенац је на спомен-обиљежје на Меморијалном гробљу Пискаревско, положио шеф Представништва Српске у Москви Душко Перовић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана