Документ ЕУ прихваћен као политичка изјава: Ништа није потписано тврди Додик

Г.С.
Документ ЕУ прихваћен као политичка изјава: Ништа није потписано тврди Додик

БРИСЕЛ – У Бриеслу на састанку лидера политичких странака из БиХ са предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом и високим представником ЕУ Жозепом Борељом документ је прихваћен као политичка изјава од већин учесника састанка.

Понуђени документ је прихваћен без било каквог потписа. 

Како сазнају медији у ФБиХ, све су странке пристале на договор а из Републике Српске су за били Додик, Стевандић и Ђокић, док су против били Бореновић и Нешић. 

Српски члан Предсједништва БиХ и предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је на Твитеру да у Бриселу ништа није потписано.

Подсјетимо, састанку присуствују члан Предсједништва БиХ и предсједник СНСД-а Милорад Додик, лидер ДФ-а и члан Предсједништва Жељко Комшић, предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић, предсједник СДА Бакир Изетбеговић, предсједник СДП-а Нермин Никшић, предсједник НиП-а Елмедин Конаковић, предсједники Наше странке Един Форто, предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, предсједник ДНС-а Ненад Нешић, лидер НЕС-а Нермин Огрешевић...

Састанку се нису се одазвали Мирко Шаровић, предсједник СДС-а и Драган Човић, предсједник ХДЗ-а, а Фахрудин Радончић, предсједник СББ-а није могао присутвовати из оправданих разлога.

Сутра конференција за новинаре Додика, Ђокића и Стевандића

Лидери Савеза независних социјалдемократа /СНСД/, Социјалистичке партије и Уједињене Српске Милорад Додик, Петар Ђокић и Ненад Стевандић одржаће сутра у Бањалуци конференцију за новинаре.
Конференција за новинаре биће одржана у згради Владе Републике Српске са почетком у 10.00 часова, најављено је из СНСД-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана