Додик: Ниједан новинар не смије бити нападнут, водити јавну расправу о измјенама закона

Срна
Додик: Ниједан новинар не смије бити нападнут, водити јавну расправу о измјенама закона

БАЊАЛУКА - Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да владајућа коалиција сматра да нико од новинара не смије бити нападнут и да је неопходно водити јавну расправу о измјенама Кривичног законика Српске у трајању од 60 дана.

Он је истакао да је коалиција јединствена да у измјенама закона о Кривичном поступку буде третирано и питање клевете и лажи што није уперено против било ког новинара.

-Коалиција осуђује ноћашње узнемиравање новинара и тражимо ригорозну акцију полиције и да све буде што прије расвјетљено. Има индиција да су ови, чији су аутомобили, организовали све ово што би било поразно, али нико не треба да се осјећа угроженим у Српској која је демократско друштво - додао је Додик.

Додик је рекао да је коалиција става да је Српска нападнута од страног и политичких фактора из Сарајева.

-Разговарали смо данас о актуелним питањима, међу којима је и имовина, те о будућим активностима - рекао је новинарима Додик након састанка владајуће коалиције.

Састанку у Палати Републике присуствовали су и потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић, предсједник СП-а Петар Ђокић, Уједињене Српске Ненад Стевандић, ДЕМОС-а Недељко Чубриловић, НПС-а Дарко Бањац и представници НДП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана