Додик: Неприхватљиви приједлози некакве ОХР-ове комисије о имовини

Срна
Додик: Неприхватљиви приједлози некакве ОХР-ове комисије о имовини

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је питање имовине ријешено Дејтонским мировним споразумом и она припада Републици Српској и ФБиХ, „због чега су потпуно неприхватљиви приједлози некакве комисије за имовину коју је формирао ОХР”, који наводно предвиђају да само формално припада БиХ, а да ће нижи нивои власти бити корисници те имовине.

-Покушавају извести још једну превару. Нижи нивои власти су и општине, па ће рећи да ће оне бити корисници имовине и тако заобићи Републику Српску - навео је Додик.

Нагласио је да је став Српске непромијењен и о имовини могу да разговарају само њени власници, а то су Република Српска и ФБиХ.

-Ако у Федерацији не желе да разговарају, немамо проблем ни с тим. Ми ћемо доносити законе и прописе у нашим институцијама и користити имовину на најбољи могући начин у корист Републике - навео је Додик на “Твитеру”.

Према његовим ријечима, све што се покушава наметнути као велика политичка тема од странаца и политичког Сарајева у правилу је усмјерено против Републике Српске.

-Тако је данас и с имовином и тако ће бити са сваким другим питањем у будућности - рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана