Додик: Непокретна имовина припада ентитетима

Срна
Foto: В. Трипић

ГАЦКО- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је непокретна имовина у власништву Републике Српске и да и у Дејтонском мировном споразуму пише да она припада ентитетима.

-Уставни суд БиХ је накарадан суд - рекао је Додик, коментаришући одлуку Уставног суда према којој Република Српска нема уставну надлежност за регулисање правне материје која је предмет Закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти Републике Српске, јер је то, како наводи суд, надлежност БиХ.

Додик је рекао да у Уставу БиХ пише да све оно што изричито није дато БиХ и не припада БиХ, тако да БиХ није могла да овлада ничим осим оним што јој ентитети дају.

-Они хоће да промијене ту парадигму. Довели су човјека који није изабран у Савјету безбједности, доводе странце у Уставни суд - нагласио је Додик.

Додао је да без обзира на то „колико они покушали да западном свијету пошаљу поруку како има неко ко не поштује Уставни суд, Уставни суд не поштује Устав БиХ“.

-Како да поштујете Уставни суд који не поштује Устав - рекао је Додик.

Он је навео да Сарајево покушава да неуставно овлада оним што не припада БиХ.

-Називају се државом, а ово није држава. Уставни суд је накарадан суд и све најгоре што сам икада рекао о том суду и сада понављам - рекао је Додик.

Он је нагласио да је „ријеч о групи људи који су политички мотивисани да нанесу проблеме и направе неки нови систем који овдје није могућ“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана