Додик: Немогућ улазак БиХ у НАТО

Срна
Додик: Немогућ улазак БиХ у НАТО

БАЊАЛУКА - Улазак БиХ у НАТО је немогућ, пошто Република Српска неће подржати ту идеју, изјавио је агенцији РИА "Новости" српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.


"Српски народ, Република Српска, не подржавају улазак БиХ у НАТО и то је наша стална позиција упркос свим догађајима на глобалној сцени и притисцима разних фактора који се залажу за одлуку о придруживању НАТО савезу", нагласио је Додик.

Он је истакао да народ Републике Српске има своју одлуку о овом питању и подсједио да је, према одлуци Народне скупштине Републике Српске, улазак у НАТО немогућ.

"У најмању руку, ова процедура би морала да прође одређене кораке у парламенту, а сигуран сам да парламент неће усвојити такву одлуку. Самим тим наше присуство у НАТО савезу је апсолутно немогуће у будућности", рекао је Додик.

Западне санкције првенствено погађају Европу

Западне санкције које су уведене Русији због њене војне операције у Украјини првенствено погађају ЕУ, рекао је Додик.

"Русија је и даље наша партнерска земља упркос санкцијама које су уведене против Русије и које имају негативне посљедице првенствено по оне који су их увели, другим ријечима по ЕУ" рекао је Додик.

Русија је 24. фебруара почела војну операцију у Украјини као одговор на позив одвојених република Доњецк и Луганск.

Запад је реаговао увођењем санкција против Русије, а ЕУ је објавила да ће окончати зависност од руских енергената и већ је усвојила седам пакета санкција против Москве, укључујући постепени престанак увоза руске нафте.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана