Додик: Нема разговора о имовини, то је завршено

Срна
Додик: Нема разговора о имовини, то је завршено

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је опозиција у Српској вјероватно сада схватила да политички живот у Републици треба да се одвија на нивоу Народне скупштине те да покушава да привуче неку пажњу.

-Али, то што сада ради опозиција није најважнија тема, већ да ли ће пристати на одлуке које доноси лажни високи представник - навео је Додик на “Инстаграму” у ретроспективи протекле седмице.

Он је нагласио да је кључно питање у БиХ питање имовине и да постоји намјера да се дође до тога да лажни високи представник наметне закон и каже да имовина припада БиХ с циљем обесмишљавања Републике Српске.

-Мој приступ је да нема разговора о имовини. То је завршено. У Уставу БиХ пише да је БиХ састављена од два ентитета и да све оно што није искључиво дато БиХ припада ентитетима. Завршено, нема даље - истакао је Додик.

Додик је подсјетио да је прошле седмице имао сусрете у Будимпешти са предсједником Владе Мађарске Виктором Орбаном, предсједницима Србије Александром Вучићем, Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, Азербејџана Илхамом Алијевом и многим другим државницима.

-На најбољи могући начин показали смо да Република Српска никад није имала више пријатеља који разумију наш положај и политичку борбу за одбрану наше уставне позиције - додао је Додик.

Додик је протекле седмице боравио и на подручју Источног Новог Сарајева, гдје је положио камен темељац за школу, а подијељени су и кључеви станова за смјештај избјеглих породица.

Предсједник Српске навео је да је протекле седмице одржан састанак лидера странака које чине власт на заједничком нивоу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана