Додик: На сутрашњем састанку потврдити избор министра финансија у Савјету министара

Срна
Додик: На сутрашњем састанку потврдити избор министра финансија у Савјету министара

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће на сутрашњем састанку владајућих странака на нивоу БиХ у Источном Сарајеву бити потврђен избор министра финансија у Савјету министара из Српске, те разматрана питања која су дио раније договорених пакета, а на дневном реду су Парламентарне скупштине БиХ.

"Сигурно ћемо морати да порадимо на рјешењима у вези са заштитом банкарског система да се не дође до приче да је на црној листи због евентуалног прања новца или нечег сличног. То је у интересу свих грађана", рекао је Додик новинарима у Бањалуци. Он је навео да сутра треба да буду формиране радне групе које ће радити на закону о Уставном суду БиХ.

"Имате закон о Суду БиХ и паралелно иде закон о Уставном суд БиХ, или ће проћи обоје или ниједан", нагласио је Додик.

Он сматра да треба рјешавати и питање Изборног закона БиХ, што је захтјев хрватске стране.

"Ми смо предложили нашег члана радне групе за то питање, али Бошњаци се прошли пут нису појавили", подсјетио је Додик. Када је ријеч о међусобним прозивкама градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића и директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владе Ђајића, Додик сматра да ту причу треба смирити и покушати наћи рјешење да Бањалука иде даље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана