Додик: Муслиманске судије ослобађале убице српске дјеце, поједини желе моју ликвидацију

Срна
Додик: Муслиманске судије ослобађале убице српске дјеце, поједини желе моју ликвидацију

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Предсједник Републике Српске Милорад Додик указао је да су у предмету који се води против њега и в.д. директора "Службеног гласника" Милоша Лукића пред Судом БиХ због непоштовања одлука Кристијана Шмита, све судије муслимани и да је упитна њихова ратна прошлост и улога у овом предмету, као што је случај и са главним судијом Сеном Узуновић која је била припадник такозване Армије БиХ.

"У Коњицу је убијена једна породица Голубовић, синови Петар и Павле од осам и девет година. Онда су се појавили Сенини саборци који су извели ту породицу, убили оца, мајку и старијег брата. Млађи брат је рањен отишао до полицајаца да то пријави. Ти муслимани, полицајци, су то дијете одвели поново код егзекутора. Сена Узуновић није ништа учинила у том случају", рекао је Додик на конференцији за новинаре у Административном центру Владе у Источном Сарајеву, након данашњег рочишта у Суду БиХ.

Додик је рекао да му је тешко и говорити о овом случају као и искључити емоције, јер су ослобођени тада припадници такозване Армије БиХ који су убили комплетну српску породицу.

Он каже да је јасно шта Сена Узуновић, након овог чина мисли о злочинима над Србима и Републици Српској, те навео да је и предсједник СДА Бакир Изетбеговић јасно рекао ко стоји иза општужнице против њега и какве имају намјере.

"Ја сада треба да чекам исход, а знам шта се дешава. Бакир Изетбеговић некада излети са неком чињенциом, као што је рекао да иза овог процеса стоји међународна заједница. Они хоће да разграде овакву БиХ и направе унитарну БиХ. Имају подршку странаца, Американаца и Британаца", навео је Додик.

Он каже да му они још само нису директно пријетили убиством, али да ни то није искључено у овом моменту.

"Још ми нису пријетили убиством али вјерујем да о томе размишљају. Имам подршку народа и то ми је најважније. Већ сам се кандидовао за предсједника Републике Српске и на наредним изборима који ће се одржати по нашем закону", нагласио је Додик.

Данашње рочиште пред Судом БиХ прекинуто је док се Судско вијеће не изјасни о захтјеву одбране Додика за изузеће судије Сене Узуновић, а одлука ће бити донесена до наредног рочишта које је заказано за 16. октобар.

Ситуација у судници данас пријетила да је прерасте у ексцес, а Узновићева није дозволила Додику ни да изнесе своје примједбе, већ му је запријетила да ће га удаљити из суднице и да, како је рекла, неће бити у могућности да напусти Суд БиХ.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића због "непоштовање одлука Кристијана Шмита", због чега се против њих води процес пред Судом БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана