Додик: Муслиманска ратна застава на српском стратишту доказ да им сметају и мртви и живи Срби

СРНА
Додик: Муслиманска ратна застава на српском стратишту доказ да им сметају и мртви и живи Срби

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је за Срну да је постављање муслиманске ратне заставе на једном од највећих стратишта српског народа за вријеме НДХ у Гаравицама код Бихаћа ужас, понижење и суноврат свега што се зове цивилизација, човјечанство и људскост.

"Овакве провокације од муслимана нису никаква новост, јер и годинама уназад су на истом мјесту постављали неке своје заставе само са једним циљем - да Срби не долазе на стратишта свог народа. Муслиманима није у интересу да се чува истина о страдању Срба, јер су управо Гаравице једно од већих српских стратишта у Другом свјетском рату које је дјело њихових крвавих руку и монструозних умова", истакао је Додик.

Он је нагласио да није тако давно било када су припадници истог народа поред једног од спомен-обиљежја у Гаравицама поставили и кућицу за псе, боље рећи штенару, чиме су показали најнижи степен нељудскости и непоштовања према мртвим Србима.

"Чак и гробови 12.000 мртвих Срба им сметају и не дају мученицима ни право на смирај. Замислите само колико им сметамо ми живи, када су спали на то да скрнаве једно од већих насеља у којем почивају дјеца, жене, страци који су страдали у највећим мукама у Гаравицама. Потомци тих који су тада убијали Србе данас се иживљавају над нашим гробовима и нико не реагује.

То не смета ни овим такозваним свјетским демократама, моћницима, који се праве глуви и слијепи на овакве ствари. Постављати ратну заставу на српско стратиште, под којом су 90-их година прошлог вијека убијали, мучили, клали Србе, вршили етничка чишћења и прогоне, не само да је провокација, него и показатељ да нам не дају да његујемо културу сјећања, не дају нам да обилазимо гробове начих мученика, не дају нам да живимо", нагласио је предсједник Српске.

Он је указао да је ово још једна потврда да муслимани и њихова политичка елита желе само једно - унитарну БиХ у којој нема Срба, ни живих ни мртвих, да фалсификују историју и затру истину о српском страдању и српском постојању уопште у БиХ.

Додик је поручио да институције Републике Српске и српски народ никада неће дозволити да нестане Срба са ових подручја, нити Републике Српске.

"Гаравице су наша опомена, као и Стари Брод, Јасеновац, Подриње, Козара, Романија, Сарајево... Све су то наше опомене, мјеста егзекуције Срба, локације истребљења, страшних злостављања и српске муке, убијања цијелих породица", нагласио је Додик.

Он је поручио да је на садашњим, а посебно будућим генерацијама да чувају истину о српском страдању, да остане записано ко су жртве, а ко џелати, а не као сада да откривамо оно што су комунистичке власти криле да би сачувале наводно братство и јединство.

"Гаравице су само једно свједочење о страдању Срба у 20. вијеку, који је био вијек највећег српског страдања и који се никада више не смије поновити. Надам се да смо бар нешто из протеклог рата схватили и научили, на тежак и трагичан начин, али смо научили. Зато истина о нашем страдању мора да се чува, култура сјећања да се негује колико год то нашим убицама и њиховим потомцима сметало. Двадести вијек не смије никада више да се понови", истакао је предсједник Републике Српске. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана