Додик: Милановић потврдио да Хрватска подржава договор који обезбјеђује равноправност три народа

Срна
Foto: предсједник.хр

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је предсједник Хрватске Зоран Милановић на данашњем састанку на Хвару потврдио да Хрватска подржава договор легитимних политичких представника три конститутивна народа у БиХ који обезбјеђује њихову равноправност у складу са Дејтонским споразумом.

„Легитимно представљање у институцијама БиХ је неопходно за њихово несметано функционисање, као и за убрзавање европских интеграција. Такође смо разговарали о комуникацијским и осталим питањима битним за Републику Српску“, написао је Додик на „Твитеру“.

Додик је изразио захвалност Милановићу на гостопримству које му је указао.

„Република Хрватска подржава и поздравља све договоре легитимних политичких представника три народа у БиХ који обезбјеђују њихову равноправност, стабилност БиХ и њен европски пут“, саопштено је из Кабинета хрватског предсједника након састанка двојице предсједника.

У саопштењу се наводи да су током радног састанка на Хвару Додик и Милановић разговарали о актуелној ситуацији у БиХ и односима са Хрватском.

„У том контексту, посебно су разговарали о потреби успостављања функционалне и ефикасне власти у БиХ која ће обезбиједити равноправно учествовање легитимних представника сва три конститутивна народа“, истиче се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана