Додик Марфију: Само иди, и биће крај хорора

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је Мајкл Марфи за Српску осми путник и да је послије још једне неславне дипломатске епизоде на Балкану стекао репутацију као неуспјешан и непоштован амбасадор.

"Таман сам помислио да се Марфи почео понашати као амбасадор, када ево њега опет. Или је криза средњих година, или несрећно дјетињство или недостатак пажње. Ко ће га знати, али неку муку има", рекао је Додик.

Он је Марфију поручио да пише, сматрајући да ће му можда бити лакше.

Додик је навео и да нема ништа против да будем мета за лијечење комплекса "побјешњелог Мајкија".

Према његовим ријечима, након још једне неславне дипломатске епизоде на Балкану, Мајкл Марфи је стекао репутацију као неуспјешан и непоштован амбасадор, који своје фрустрације лијечи тако што својим кожним чизмама отвара врата онима који се повијају пред страним притисцима и кичму пристану да замијене његовим ђоном.

"За Републику Српску је ништа друго до осми путник, нежељена авет за чију жал што одлази немамо ни трунку саосјећања. Нека га жале они који су његове режије хвалили, а свој народ под ноге бацали", написао је Додик на мрежи "Икс".

"Побјешњели Мајки, бијесан јер пакује кофере", како каже Додик, покушава да одигра посљедњу улогу.

"И зато ево ти за крај један цитат из `Побјешњелог Макса`: `Само иди, и биће крај хорора`. Бон војаж /Bon Voyage/", навео је Додик.

Додао је и да је у дилеми, да ли Марфи пише саопштења Вукановићу или Вукановић Марфију?

Амбасаде Сједињених Држава у БиХ поново се огласила на друштвеним мрежама, гдје су прозвали власт у Републици Српској, предсједника Републике и његову породицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана