Додик Марфију одговорио питањем: Гдје је завршио новац америчких грађана?

Срна
Додик Марфију одговорио питањем: Гдје је завршио новац америчких грађана?

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је у интервјуу Срни да је амерички амбасадор у Бих Мајкл Марфи „своју дипломатску мисију у БиХ претворио у отворени лични сукоб са њим, што потврђује и сама чињеница да нема дана да не помене име Милорада Додика“.

-А то је управо због његове фрустрације, јер сам га послао кући и то на неславан начин - истакао је предсједник Српске.

Он је рекао да хибридни рат који САД воде против цијелог свијета није заобишао ни Републику Српску, свуда су тражили своје прилике да роваре и да се мијешају у унутрашња питања суверних земаља.

-У БиХ им је то ишло лако, јер Бошњаци све вријеме раде против Српске и нашли су у Америци свог савезника и мјесто гдје ће да везују коња, како они годинама раде -навео је Додик.

На Марфијево питање “гдје је новац”, Додик је рекао да ће му одговорити контрапитањима: “Гдје је завршио новац америчких грађана који је уложен у борбу против наводног руског утицаја у БиХ; колико новца америчких грађана је бачено да би срушила Република Српска; да ли амерички грађани знају да се њихов новац троши узалудно и да везе Русије и Републике Српске никада нису биле боље и јаче и да амерички амбасадор на сваком кораку брука њихову земљу?!”

-Америка мора да објасни својим грађанима гдје иде тај новац и како се троши, али и нама овдје, у Републици Српској! Они не одустају од мијешања у унутрашње ствари, петљају се и у изборни процес, покушавајући да наметну власт у Српској по свој мјери, игноришући вољу бирача у Српској. То мора све да се разјасни и да се утврди гдје је тај новац америчких грађана и у чије је руке отишао - нагласио је Додик.

Предсједник Српске је рекао да отворено и јавно пита и тражи јавни одговор: “Гдје је тај новац и у које сврхе је коришћен?

-Тражимо да се објелодане подаци о свим дозначеним средствима и њиховој намјени и да их престану користити као средство за обрачун с Републиком Српском! Америка мора да објасни коме и како се дозначује новац и за шта се дају паре. Зашто им смета УНА или Алтернативна телевизија, а не медији које су они финансирали и финасирају? И зашто Американци уопште финасирају медије у БиХ?! - упитао је Додик.

Он је поручио да новац који дају неће довести до промјене коју прижељкују и „зато сваки дан гледамо безочну и срамну антисрпску пропаганду и нападе на руководство Српске посредством њихових плаћеничких средстава информисања“.

-Истурили су своја потрчкала из опозиције и синхронизовано врше нападе, што преко њих, што преко својих медија у Српској. И шта су добили, још већи отклон грађана од актуелне политике САД - рекао је Додик у интервјуу Срни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана