Додик: Марфи мора да испише поњаву будалаштина да би отишао задовољан на спавање

ГС
Додик: Марфи мора да испише поњаву будалаштина да би отишао задовољан на спавање

БАЊАЛУКА - Некада је све стајало у један твит. Данас амбасадор САД Мајк Марфи мора да испише поњаву будалаштина да би отишао задовољан на спавање.

Навео је то предсједник Републике Српске Милорад Додик на платформи Икс коментаришући низ оптужби које је вечерас на његов рачун изнио Марфи.

--Примјећујем малу разлику у саопштењима. Ово данашње необично подсјећа на рукопис опозиције у Републици Српској. Раније су Марфијева писанија личила на саопштења СДА. Али ни онда ни сада нису имала везе с реалношћу. Усуђујем се рећи, ни с памећу – истакао је Додик.

Додао је да „још није касно да САД сачувају углед свјетске силе у очима људи који овдjе живе“.

-Али да би се то десило, најприје Марфи мора кући – закључио је Додик.

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац поручио је вечерас да је крајње вријеме да Марфи "окачи о клин своју дипломатску каријеру у БиХ".

Кошарац је оцијенио да је Марфијево саопштење памфлет, у којем су, како је навео, изречене неистине, мржња, замјене теза, хистерија и сулуде констатације.

- Ово је превазишло границе здравог разума и незаустављиво иде у настраност. Одавно је Марфи изашао из оквира елементарне дипломатске пристојности. На то више и не рачунамо. Но, не могу да се не запитам како га није срамота?! Како велика сила као што је САД могу себи да дозволе оваквог "дипломату"? - написао је Кошарац на Инстаграму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана