Додик: Лагумџија се понаша као приватни амбасадор, а Дино као приватни министар

GS
Додик: Лагумџија се понаша као приватни амбасадор, а Дино као приватни министар

Милорад Додик, предсједник Републике Српске, изјавио је данас да се Златко Лагумџија, амбасадор БиХ при УН, понаша као приватни амбасадор, министар иностраних послова Елмедин Конаковић као приватни министар.

Додик је ово коментарисао поводом дописа Конаковића упућеног Лагумџији у којем га оптужује за "сакривање информација у вези са обиљежавањем 11. јула у Њујорку" и подсјећа да је он државни службеник

Додик је навео да се Лагумџији осладило да крши Устав, законе, процедуре.

„Он се понаша као приватни амбасадор, а Дино као приватни министар. Данас свједочимо сукобу два 'приватника' искључиво због приватних интереса. Док читамо како Дино и Златко 'планирају' комеморацију у Њујорку, Дејтонски споразум тихо плаче у ћошку: 'А ја сам мислио да сам ја био компликован!'“, написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додаје да се сав бесмисао бошњачке политичке елите и слабост БиХ може се видјети у препискама МИП и "мисије" БиХ у УН. 

„Није проблем министру иностраних послова када Златко Лагумџија на своју руку читаву државу окрене наопачке, газећи свако слово Устава и закона, да би се на крају обрукао у ГС УН, али је зато велики проблем када министар не зна која је сала резервисана, која вода је купљена, који је дрес код и зашто он није главни говорник“, каже Додик.

И баш зато што су послушници којекаквих геополитичких интереса, истиче предсједник Српске, загледанији су у чизме америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија, него у Устав и Дејтонски споразум. 

„Тим чизмама у које су заљубљени брутално је погажена свака процедура, а без процедура не знам како да ријеше ту заврзламу у вези с комеморацијом“, истакао је Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана