Додик критиковао судије и тужиоце: Није ништа урађено у случају смрти Давида Драгичевића

Срна
Додик критиковао судије и тужиоце: Није ништа урађено у случају смрти Давида Драгичевића

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је нанесена неправда радницима запосленим у правосуђу што су доведени у положај да штрајкују, те истакао да им плате треба повећати на начин да буде смањена плата судијама, што ће и предложити Влади да стави на гласање у Народној скупштини.

"Нама правосуђе ништа не испоручује. Какав ВСТС и њихове приче, нека они то ријеше. Има (амбасадор САД у БиХ Мајкл) Марфи - нека он ријеши! Они штампају доларе. Шта смо ми ту криви", рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је рекао да ће предложити премијеру Радовану Вишковићу и члановима Владе да се буџет за плате административним радницима у правосуђу надомјести смањењем плата судијама.

"Мијењаћемо закон да изједначимо. Заиста није фер да радници који раде помоћне послове имају понижавајући статус. Општа перцепција и утисак је да је највећа корупција у правосуђу", рекао је Додик.

Говорећи о стању у правосуђу, он је упитао како није ништа урађено у случају смрти младића из Бањалуке Давида Драгичевића?

"Ко то треба да ради? Иза кога се кријете? Завршите то. Ријешите агонију једне породице и читаве једне структуре људи. Зашто да будете плаћени, не треба вас платити. Не радите ништа. Само гледате како ћете намјестити пресуде једни другима", истакао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана