Додик: Контакт са Путином од капиталне важности

Срна
Додик: Контакт са Путином од капиталне важности

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је контакт који Српска има са предсједником Русије Владимиром Путином од капиталне важности јер је Путин данас међу три најјача човјека свијета.

Према његовим ријечима, мала Република Српска кроз Милорада Додика може Путину увијек да предочи било које питање.

"И онда ови на Западу кажу да се дружим са Путином. Добро, ко вама брани да се дружите са Милорадом Додиком? Ево нека дође /предсједник САД Џозеф/ Бајден у посјету, ја ћу га примити, али наравно да неће никада, да је то смијешно, а ја сам спреман да се састанем, али није он. А ја сад кад бих написао писмо Путину и тражио да ме у року од наредне двије седмице прими, сигурно би се то десило", поручио је Додик.

Говорећи о Уставу, Додик је истакао да овакви документи произилази из политичке снаге, која мора бити институционализована, те да не може неко са стране нешто наметати и да се то никада није показало одрживим.

Он је навео да се од њега тражи да се понаша по правилима која се мијењају сваки дан.

"Америка покушава да очува своју стратешку позицију и мени то није чак ни проблем све дотле док не дођу код нас да уређују односе и не би ни био проблем да те односе уређују на бази документа који је раније постигнут или да кажу да се морамо договорити, ми гарантујемо овдје мир и хоћемо сигурност", изјавио је Додик за РТРС.

Он је рекао да је наметнути политички договор неприхватљив, као и да држава не може бити без Устава.

Додик је поновио да ће, ако се неко буде усудио да наметне закон о имовини, истог тренутка Народна скупштина Републике Српске донијети одлуку о самосталности.

Он је рекао да постоји потписан споразум о имовини у чему су учествовали Златко Лагумџија, Сулејман Тихић, Драган Човић и Божо Љубић, који је реализован, а СДП је тада прихватио, али су то развалили Американци.

Додик, који је предсједник СНСД-а, нагласио је да ће након њега доћи исте патриоте које ће бранити Републику Српску.

"Ја се нећу повући све док народ на изборима каже да је Милорад Додик поражен. И неће ми никада бити жао што сам служио овом народу", рекао је Додик и додао да ће СНСД произвести стурктуру која ће наставити даље.

Он је навео да у документима неких стручњака пише да треба све учинити да се политички девастира ова партија, тако што ће се склонити Додик, као и да се након тога међу Србима више неће појавити ниједна снажна политичка партија.

Додик је истакао да је СНСД озбиљна организација са 2.040 мјесних изборних штабова у Српској, те да је ријеч о посвећеним људима, чија упорност даје снагу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана