Додик: Конаковић би могао испасти кроз та отворена врата

Срна
Додик: Конаковић би могао испасти кроз та отворена врата

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас министру иностраних послова у Савјету министара Елемедину Конаковићу да не може избјећи чињеницу да се одлуке у БиХ не могу доносити без пристанка Српске, те да је крајње вријеме да се уозбиљи и покаже поштовање када прича са озбиљним политичарима, легитимно изабраним представницима народа.

- Нема тог акционог плана који ти може помоћи да избјегнеш Српску. Нема тог лажног Шмита ни надменог Марфија који ће ти то омогућити. На крају те за столом чека Република Српска. И само да знаш, тамо ћу те и ја сачекати - навео је Додик на друштвеној мрежи "Икс".

Додик је констатовао да је Конаковић много нервозан чим са преважних састанака, гдје се "врата све шире отварају", прича о Додику.

- Те приче како желиш добро Бањалуци, Српској, а на сваком мјесту показујеш мржњу и острашћеност, исту ону коју показује и СДА, провалили су сви - написао је Додик.

Додик је оцијенио да је разлика у односу на СДА, то што је Конаковић политички маргиналац и нема довољно јаку инфраструктуру да спроведе своје замисли.

- Једино што може спровести је план који му издиктирају његови шефови Марфи и Шмит. Не можете ништа урадити нити кренути у дан, а да Марфи не каже то се тако ради или не ради. Елмедине, маркетиншким триковима, популизмом и подвалама не можеш прикрити полтронство, као што не можеш избјећи чињеницу да не постоји начин да се у било ком паралелном универзуму донесе одлуке без пристанка Српске - нагласио је Додик.

Додик сматра да је крајње вријеме да се Конаковић уозбиљи.

-Кад причаш с озбиљним политичарима, легитимно изабраним представницима народа, покажи поштовање, иначе би могао испасти кроз та отворена врата што се, како кажеш, све шире отварају. Пази да се не отворе за тебе да излетиш. Договор и разговор - да. Све остало - неће ићи - рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана