Додик: Колонијална управа у БиХ на стакленим ногама

ГС
Додик: Колонијална управа у БиХ на стакленим ногама

СРБАЦ - Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да је видљиво да је колонијална управа у БиХ и другим земљама на стакленим ногама, те да ће Запад и Америка ићи до краја, али и да Српска и они које бирао њен народ неће одустати.

"СНСД у себи носи снагу и ово је највећа снага Републике Српске", поручио је Додик обраћајући се на сједници Главног одбора СНСД-а у Српцу, те додао да се мора подићи нада и вјера како би се правиле нове политике.

Додик је рекао да морал мора бити јединствен, трајан и истрајан и вратити се народу Републике Српске.

"Наше побједе морају почети данас и истрајност је оно што се од нас тражи, а нема оправдања за неуспјех. Морамо служити народу", навео је Додик, истакавши да се мора обезбиједити право на самопредјељење, као и да Српска буде видљива.

Он је додао да Српска мора водити рачуна да Србија увијек буде на њеној страни.

"Одлучност Српске и њену унутрашњу структуру не треба нико да доводи у питање и зато је важно да и данас одаберемо наше органе како бисмо доносили најбоље одлуке", навео је Додик.

Он је рекао да све што је колективни Запад радио након Дејтонског мировног споразма било политичко насиље и његово оспоравање.

"Њима је Дејтон послужио да се оконча рат и остваре њихови циљеви које нису постигли ратом. Зато су смислили бонска овлаштења која немају везе са правом", рекао је Додик.

Он је навео да је на СНСД-у одговорност како би људи били упућени у стварне намјере оних који желе да прекрајају систем.

"Запад покушава да унесе панику и систем беспомоћности. Да од обичних људи направе оне који су неповјерљиви према својим политичким изабраницима", сматра Додик.

Додик је рекао да Српска мора схватити да лажи и фалсификати са друге стране немају краја, јер се тако приказује да је само она крива.

Говорећи о америчком амбасадору у Бих Мајклу Марфију, Додик је навео да његове изјаве и наступи говоре о немоћи.

"Нико не смије помислити да неће и даље бити ригоризни и да ће престати са санкцијама", оцијенио је Додик.

Он је додао да је важно успоставити политику која ће се вратити међу људе, како би се усмјерили на локална политичка питања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана