Додик: Кочић се борио за истину, правду и отаџбину

Срна
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас у Стричићима, родном мјесту Петра Кочића, да је овај велики српски књижевник оставио монументално дјело борећи се политички, али и књижевним изразом за истину, правду и отаџбину.

Додик је нагласио да је српски народ све вријеме, не само у периоду живота Петра Кочића, у сталној борби за те вриједности.

"Његова вриједност је у томе што је остао актуелан и данас када можемо да примјетимо многе обрисе онога против чега се борио Кочић. Борио се за слободу свога народа, за право на језик, идентитет, за истину и правду, отаџбину", рекао је Додик новинарима у Стричићима, гдје присуствује манифестацији 59. "Кочићев збор".

Он је истакао да је Кочић, борећи се за српски народ и његове интересе кроз политички рад, али и јак књижевни израз, скретао пажњу на тадашње друштвене и политичке проблеме српског народа.

"Наша отаџбина су Република Српска и Србија које теже данас да на прави начин окупе српски народ, да изразе српске националне интересе управо на начин како смо могли да гледамо у борби самог Кочића за такво насљеђе", рекао је Додик.

Он је додао да је Кочић прије свега постао народни човјек, народни трибун, али да најбоље поштовање према њему показује народ окупљен на зборишту на Мањачи.

"То је бесмртно, трајно и не зависи од ничије политичке воље, он је власништво народа", закључио је Додик. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана