Додик: Кнежевић не треба више да иде на сједнице Уставног суда

Срна
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да није сагласан са судијом Златком Кнежевићем да се Република Српска може одбранити у Уставном суду БиХ ако су тамо присутне судије, те му сугерисао да више не присуствује сједницама овог суда.

Додик је позвао Кнежевића да му наведе бар један примјер гдје је у Уставном суду БиХ успио да одбрани Републику Српску и њено право.

-Па ево, присутан је он, па шта смо то одбранили? Је ли нешто одбрањено од свега тога? Је ли одбрањена било која њихова апелација која је ишла против Републике Српске? - упитао је Додик.

Он је позвао Кнежевића и да укаже има ли иједан примјер који може показати на који је начин он био уважен, јер је и сам рекао да није и да је потпуно разочаран у колеге које су тамо судије.

-Мислим да он не би требало да иде више у Уставни суд БиХ и да треба да настави са својим одсуством и да се доведе у ситуацију како је сам и креирао, да до краја године оде у пензију, а до тада да не присуствује сједницама Уставног суда БиХ - рекао је Додик.

Он је истакао да је то нешто што би било одговорно према Републици Српској, а све друго би била камуфлажа међусобних односа.

-Дубоко се не слажем да двојица судија могу да одбране у оваквој процедури било коју уставну позицију Републике Српске. Као правника га питам да ли је исправна одлука Уставног суда када је рекао да постоји уставни основ за Суд и Тужилаштво, за било шта што је урадио за конститутивност народа или на који начин је објављена одлука о конститутивности, питање имовине? - упитао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана