Додик: Кина спремна за јачање сарадње са малим земљама без условљавања

Срна
Додик: Кина спремна за јачање сарадње са малим земљама без условљавања

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је за Срну да потписивање низа споразума између Србије и Кине данас у Пекингу, од којих је најважнији Споразум о слободној трговини, потписан у присуству предсједника Србије Александра Вучића и кинеског предсједника Си Ђинпинга, представља велики успјех Србије и њено значајно уважавање од Кине.

"То у исти мах говори и показује колико опет политике са Запада нису коректне. Захваљујући одржавању добрих односа Србије и Кине, Александра Вучића и Си Ђинпинга, Србија са Кином биљежи велики напредак у свим областима гдје постоји сарадња, те је тако иницијатива жПојас и путж донијела даљи напредак у сарадње ове двије пријатељске земље", истакао је Додик.

Он је навео да су Вучић и Си и овог пута потврдили нераскидиве пријатељске везе двије државе, поносни на сарадњу и резултате које су постигли, укључујући и данашњи Споразум о слободној трговини.

"Овај споразум представља нови залет у привредном развоју Србије што је још једна потврда добре политике коју води Александар Вучић", нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, овај споразум ће означити наставак јачања изузетно добре сарадње и развоја односа Кине и Србије на добробит обје земље, а посебно њихових становника.

Додик је истакао да је ово уједно и потврда да је Кина велика свјетска сила која је спремна за јачање сарадње и са малим земљама без постављања било каквих услова за разлику од појединих западних земаља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана