Додик: Кавазовићеве изјаве - наставак антисрпске хистерије

Срна
Додик: Кавазовићеве изјаве - наставак антисрпске хистерије

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да је крајње вријеме да се врховни представник Исламске заједнице реис Хусеин Кавазовић почне бавити својим послом - вјером, а да политику остави изабраним политичким представницима.

Како Додик каже, Кавазовићу су, изгледа и политика и вјера исто.

"Изјаве реиса Хусеина Кавазовића у потпуности су неприхватљиве и скандалозне. Оне представљају само наставак антисрпске хистерије", написао је Додик на "Твитеру".

Додик је указао да Кавазовићеви ставови не обавезују никога, нити има право да држи било какве лекције некоме из Републике Српске.

Кавазовић је изјавио данас да је срамотна осуђујућа одлука Скупштине града Приједора изјаве главног имама Меџлиса Исламске заједнице Козарац Амира Махића на Савиндан ове године у џамији у Козарцу.

Скупштина града Приједора најоштрије је данас осудила иступање и говор главног имама Меџлиса Исламске заједнице Козарац Амира Махића, који је упутио увредљиве поруке и изразио језик мржње према православном народу искривљујући историјске чињенице.

Главни имам Меџлиса Исламске заједнице у приједорском насељу Козарац Амир Махић током вјерске службе 27. јануара Светом Сави је приписао фашизам, а Српској православној цркви /СПЦ/ секташтво.

Махић је рекао да је Свети Сава био "веома контроверзна личност", да је то "један од чиновника СПЦ" и да је "лаж да је просвјетитељ", објављено је у видеу са те службе на локалном порталу "њњњ.козарац.еу".

Према његовим ријечима, двије основне идеолошке поставке на којима је утемељено Светосавље су, како је навео, национализам и фашизам, а "зачетник идеологије мржње према другоме је управо Свети Сава".

Цвијановић: Мени је довољан суд наших грађана, са странцима не говорим о политичким противницима

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је Срни да јој, за разлику од представника СДС-а и ПДП-а, никад није пало на памет да код било којих странаца говори о политичким противницима из Републике Српске, а камоли да позива на њихово кажњавање.

"Мени је довољан суд наших грађана. И да имам ту моћ да утичем на пословање америчких компанија или одлуке америчке администрације, мени би и даље било довољно само то да два пута заредом убједљиво побиједим два предсјеника СДС-а, као што сам 2018. и 2022. године", нагласила је Цвијановићева за Срну, упитана да прокоментарише изјаву предсједника СДС-а Милана Миличевића у којој је довео у везу њену посјете САД са укидањем веб домена СДС-а.

Цвијановићева, која је потпредсједник СНСД-а, истакла је да кад види какве глупости причају, тачно јој дође да то учини и трећи пут.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана