Додик: Кавазовићева реторика опасна, подсјећа на реторику ратних команданата

Срна
Foto: Дражан Оскар Поздеровић

БАЊАЛУКА - Реторика Хусеина Кавазовића неодољиво подсјећа на реторику ратних команданата војних и паравојиних формација, у којима је и Кавазовић активно учествовао, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик .

На питање да прокоментарише Кавазовићеву изјаву да се „Бошњаци неће предати, бориће се и избориће оно што им припада, а то је сваки педаљ ове земље (БиХ)“, Додик је подсјетио да смо управо због идеје да је сва БиХ власништво муслимана свједочили ужасном грађанском рату у којем су Срби морали животима бранити своју имовину.

Стога је, истакао је Додик, позив поглавара Исламске вјерске заједнице Кавазовића на борбу за сваки педаљ БиХ опасан и ствара нелагоду.

„За муслимане, за Србе и Хрвате и мир у БиХ много боље би било да је Кавазовић остао у униформи. Овако, као и у најтоталитарнијим исламским друштвима, вјерски поглавар говори као официр“, рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске је нагласио да БиХ није земља Бошњака, како тврди Кавазовић, већ је она земља која се саставила од Републике Српске и ФБиХ, а бошњачка је колико и српска и хрватска.

„Реиса Кавазовића још једном позивам да се врати у оквире вјерског дјеловања и да пусти своје политичке фаворите да се сами изборе за медијски и политички простор“, изјавио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана