Додик: Кавазовић да се наоружа љубављу, толеранцијом и лијепим ријечима

Срна
Додик: Кавазовић да се наоружа љубављу, толеранцијом и лијепим ријечима

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић успјешно мијења посрнулог Бакира Изетбеговића, који је за сваки политички проблем у БиХ имао спремну врсту наоружања.

"Проблем је што је Кавазовић на челу вјерске заједнице, која би требало да промовише мир и толеранцију", навео је Додик на "Твитеру", реагујући на изјаву Кавазовића да се БиХ брани у институцијама, те да уколико оне "падну", земљу треба бранити оружјем.

Додик је подсјетио да је прије 30 година Алија Изетбеговић жртвовао мир за БиХ.

"Хусеин Кавазовић пријети истим сценаријем 30 година касније. Реису Исламске заједнице у БиХ поручио бих да се склони из дворишта политике и наоружа љубављу, толеранцијом и лијепим ријечима", истакао је Додик.

Кавазовић је за МТВ Игман изјавио да је "данашња борба у институцијама БиХ" и да се не смије дозволити да се оне руинирају.

"Морамо показати да смо на све начине спремни да бранимо институције БиХ, а ако оне падну, а имали смо то ’92. године, морамо бити спремни бранити ову земљу и оружјем", додао је Кавазовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана