Додик: Када споменик дижу ноћу онда то личи на лоповлук

Срна
Додик: Када споменик дижу ноћу онда то личи на лоповлук

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је постављање споменика у Сарајеву краљу Твртку Првом Котроманићу крађа српског историјског идентитета.

- Када неко нешто ради ноћу, онда то личи на лоповлук. Ово показује колика је њихова немоћ. Твртко је био припадник лозе Немањића и именован је у складу с тим, устоличен у манастиру Милешева који и сада постоји - рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је подсјетио да у вријеме Твртка није било муслимана на простору БиХ, него су постојали Срби.

-Босна је тада била дио појма који се односи на далеко мању територију него што је данас БиХ. Твртко је био краљ Срба, а индикативно је да чланови Комисије за очување националних споменика БиХ нису донијели одлуку о споменику и ријеч је о политичкој провокацији - нагласио је Додик.

Он је поручио да БиХ не постоји 1.000 година, него од Дејтонског мировног споразума уз огромне напоре САД и Велике Британије да буде одржана.
Споменик краљу Стефану Твртку постављен је у Сарајеву испред зграде Предсједништва БиХ, без одлуке Комисије за очување националних споменика БиХ.

Ошап Гаћановић: Није дата сагласност

за постављање споменика Твртку Котроманићу у Сарајеву

На споменику краљу Твртку који је постављен прије двије ноћи у Сарајеву пише да је био босански краљ.Споменик краљу Твртку постављен ноћас прекопута зграде Предсједништва БиХ.

Споменик краљу Твртку постављен

ноћас прекопута зграде Предсједништва БиХ

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана