Додик: Јединство српског народа непоколебљиво, неуништиво и васионско

Срна
Додик: Јединство српског народа непоколебљиво, неуништиво и васионско

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је свим Србима Дан српског јединства, слободе и националне заставе, поручивши да их 15. септембар обједињује у духу заједништва, поноса и историјског насљеђа и да је увјерен у непоколебљиво јединство српског народа.

Додик је истакао да је ријеч о празнику који се обиљежава на Дан пробоја Солунског фронта, а који симболизује не само истрајност и борбу за слободу, већ нераскидиву везу за цјелокупни српски народ.

"Својим поносним прецима дали смо завјет саборности, јединства и одлучности да српски народ остане на њиховом часном и поносном путу, на путу слободе, патриотизма, истине и правде", нагласио је Додик.

Он је поручио да Србима управо јединство треба, да се окупе у глобално тешком времену, саопштено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

"Увјерен сам да је јединство нашег народа непоколебљиво, неуништиво, васионско и у себи има све што нас учи вјера и што смо преносили са кољена на кољено", поручио је Додик.

Предсједник Српске пожелио је да Дан српског јединства, слободе и националне заставе буде подсјетник на заједничке циљеве, поштовање и љубав према отаџбини.

"Живјело српско јединство, слобода и национална застава! Живио српски народ!", поручио је предсједник Републике Српске.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обиљежава се 15. септембра и симболично је установљен на дан када се обиљежава пробој Солунског фронта, а празнује се од 2020. године.

Идеју о том заједничком празнику Србије и Српске дали су руководиоци Србије Александар Вучић и Ана Брнабић у договору са руководством Републике Српске, предвођеним Милорадом Додиком.

Влада Српске усвојила је на сједници 10. септембра 2020. закључак о празновању Дана српског јединства, слободе и националне заставе, чиме је овај празник озваничен у Српској.

Дан касније, 11. септембра, и Влада Србије је донијела закључак да се овај празник званично прославља на територији Србије.

Циљ успостављања Дана српског јединства, слободе и националне заставе јесте оснаживање јединства између српског народа у Србији и Српској, те јачање култа националне заставе. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана