Додик: Једина барикида за долазак Шмита у Републику Српску је у Савјету безбједности

Г.С.
Додик: Једина барикида за долазак Шмита у Републику Српску је у Савјету безбједности

БАЊАЛУКА - Једина барикада за Шмитов долазак у Републику Српску је она у Савјету безбједности УН и ње је свјестан и он, навео је Милорад Додик, предсједник Републике Српске, на мрежи Икс.

Иако је Шмит, истиче Додик, наумио да дође у Републику Српску, није имао коме доћи.

"Шмит у Српској нема коме да каже да је високи представник када сви знају да није. Једини који је од јучерашње неостварене посјете направио представу је управо он. Режирао је представу, али карте за њу у Републици Српској нико није хтио да купи. То је сва мука Кристијана Шмита!", стоји објаву предсједника Републике Српске.

Кристијан Шмит је у изјави за Н1 рекао да су биле постављене барикаде да би се спријечио његов долазак у Републику Српску.

"Због чега су биле затворене неке улице? Музички фестивал је тек у петак. Или се данима за то спремају или су покушали да спријече мој долазак. Замислите да се десио напад на мене или да су ми забранили улазак у зграду, и то пред камерама, да ме неко силом спречава, да ли било ко осим у Бањалуци вјерује да би се у Европи неко радовао томе, можда би се у Москви радовали. Имали бисте ситуацију која би изазвала кризне састанке и ова земља би била даље од Европе. Ја сам мудро дјеловао", рекао је Шмит.

Иначе, Шмит је јуче планирао посјету Бањалуци, али је она нагло отказана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана