Додик: Изузетан састанак са Лукашенком, настављамо сарадњу

Г.С.
Foto: РТРС

МИНСК - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас након састанка у Минску са предсједником Бјелорусије Александром Лукашенком да ће Српска од Бјелорусије купити технику и другу робу у вриједности од 10 милиона долара.

Додик је истакао да су разговарали о привредној сарадњи и да се сарадња наставља.

Предсједник Српске захвалио је Лукашенку на подршци.

“То је предсједник који је жива легенда. Он је први који је подржао Србе за вријеме бомбардовања. Никада нећемо заборавити да је Лукашенко био у Београду 1999. године када је бомбардован наш народ”, рекао је Додик након састанка.

Предсједник Републике Српске нагласио је да је са Лукашенком разговарао и о санкцијама Запада, те указао да постоји обострано разумијевање, јављају извјештачи из Српске.

Додик је најавио да ће се поново сусрести са Лукашенком за два дана у руском граду Казању.

Лукашенко изјавио је на састанку да је Бјелорусија спремна да обезбиједи помоћ и подршку Републици Српској, јавља бјелоруска новинска агенција Белта.

Он је такође истакао да је читао о активностима предсједника Српске током његове посјете Бјелорусији.

“Поздрављам ваше активности овдје. Треба да знате да ако вама нешто одговора у Бјелорусији у областима технологије, пољопривреде, индустрије или здравства, ми смо увијек спремни да вам помогнемо и да вас подржимо”, рекао је бјелоруски лидер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана