Додик: Имам свашта причати са Путином

ГС
Foto: ГС

Предсједник Републике Српске Милорад Додик дао је интервју за РТЛ у којем је говорио о свом сусрету са првим човјеком Русије, Владимиром Путином, а који је најављен за почетак новембра.

– Почетком идућег мјесеца идем у Русију. Имам свашта причати с Путином. Мислим да је он велики државник и да је част свакоме да има прилику сједити с њим – поручио је Додик, који је и лидер СНСД-а.

Новинар поменутог загребачког медија упитао га је потом "у чему је тајна његовог доброг односа са хрватским предсједником Зораном Милановићем".

– Нема никакве тајне. Ради се о нормалном човјеку с којим имам добре односе. Нит сам ја њему дужан, нит је он мени дужан. једноставно дијелимо нормалне ствари. Он је важан државник. Ја њега цијеним из тог разлога. Води добро и успјешно своју земљу, на прави начин и брине се о њезином суверенитету – изјавио је Додик.

Од предсједника Српске затражили су и коментар ранијих тврдњи министра одбране БиХ Зукана Хелеза, да планира бијег из БиХ.

– Ја ћу остати у Републици Српској. Живим и рођен сам у Бањалуци и тамо ћу наставити живјети. Зашто не бих остао. Имам седмеро унучади. Волим свој крај – казао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана