Додик и Вучић: Важно је да Срби увијек буду заједно и да славе све побједе

Срна
Foto: Танјуг/АП

УБ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас у Памбуковици код Уба да је важно да Срби увијек буду заједно и да славе све побједе.

"Вјерујем у српске побједе, вјерујем у Србију и у све што она може да уради. У Памбуковици сте дали велики допринос томе", истакао је Додик у обраћању мјештанима Памбуковице код Уба коју је данас посјетио заједно са предсједником Србије Александром Вучићем.

Додик је захвалио Вучићу што је данас са њим у том дивном крају.

Он је подсјетио да и у Републици Српској, његовом крају, има много мјеста названих Буковица, те навео да је он из села Мрчајевци, недалеко су и Топола и Александровац, а иста таква мјеста постоје и у Србији.

"То доказује да смо један народ", истакао је Додик.

Додик је истакао да и Србима у Републици Српској стално покушавају да уруше идентитет и да кажу да нису народ и да им наметну да не гледају у Србију.

"Ми упорно гледамо у Србију. Они мисле да је то неки инат, да могу да направе БиХ насиљем према Србима, тврдећи да треба да изградимо наш идентитет, да је Србија далеко", рекао је Додик.

Додик је напоменуо да у Србију долази често и може да каже да се Србија дигла, али да се често заборави шта је то све урађено.

"Вучић је дигао Србију, побољшао њене капацитете. Без државе нема ништа", напоменуо је Додик.

Коментаришући то што је Вучић данас Памбуковичанима обећао пут, Додик је рекао да се то може само када је сређена држава.

Он је нагласио да је више од демократије то када неко дође и каже да ће да направи 12 километара пута.

"Желим Србији и вама све најбоље. Бићу са вама на Ђурђевдан у мислима, то је моја крсна слава, и позваћу Вучића да га питам је ли је завршено", рекао је Додик.

Додик је истакао да га је народ у Памбуковици дочекао једнако као што је и народ у Републици Српској увијек дочекивао Вучића, са најбољим емоцијама. 

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је суштина свега јака држава и да Србија добро ради за добробит својих грађана, те најавио да ће кроз мјесец дана бити обезбијеђено више милијарди евра које ће бити уложене у све путеве у земљи.

Вучић је током посјете селу Памбуковица, заједно са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, рекао да ће само за путеве који од тог мјеста воде до Уба, односно Ваљева, у најскорије вријеме бити уложено шест милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана