Додик: Хелез није у циркусу, па да може да прича шта хоће

Срна
Додик: Хелез није у циркусу, па да може да прича шта хоће

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез није у циркусу, па да може да прича шта хоће и како хоће, него министар који за своје неодговорно и опасно понашање треба и мора да одговара.

"О БиХ најбоље говори чињеница да на тако важној позицији у Савјету министара имамо политички неурачунљиву личност, коју је испод сваког нивоа и коментарисати. Јавност треба да зна да таквом бескичмењаку, који провоцира сукобе, пријети и безочно лаже, `тројка` даје подршку да то ради и да је то све унапријед смишљено", навео је Додик на друштвеној мрежи "Икс".

Према његовим ријечима, да предсједник странке Народ и правда Елмедин Конаковић и предсједник Социјалдемократске партије Нермин Никшић имају имало образа и политичке одговорности и да стварно желе добро БиХ, како то тврде, сами би повукли Хелеза.

"Сваки покушај правдања Хелезове неурачунљивости говори да је главни циљ да се не постигне никакав договор и да они на тај начин највише профитирају", указао је Додик.

Не би чудило, истакао је Додик, ни да им је окупљање "тројкашког ансамбла" у Бањалуци послужило да прикрију своје неслагање у Федерацији БиХ /ФБиХ/ и проблеме које тамо имају, јер не могу да се договоре.

Предсједник Српске је нагласио да је изјава генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга да без Републике Српске нема никаквог НАТО пута изазвала прави потрес у ФБиХ, па зато и долазе сви ови напади, пласирање лажи и њихово срамоћење у Бањалуци.

"Све ове Хелезове вратоломије и јесу у том контексту да би прикрио да је све што говори лаж и јефтина манипулација, али за ту лаж мора да се одговара. Шта говорити о наводима човјека чије тврдње једино подржавају албански плаћеници Алиша Кернс и Ненад Чанак", навео је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана