Додик: Хелез је необавијештена, неука и опасна особа

Срна
Додик: Хелез је необавијештена, неука и опасна особа

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез својим дјеловањем наноси озбиљну штету БиХ, али да не може нанијети штету Републици Српској, која у сваком тренутку има на располагању механизме којима може зауставити сваки покушај Хелеза и сличних да дјелују партијски и антидејтонски.

Додик је навео да је Хелез, како је навео, необавијештена, неука и опасна особа, која не поштује институције БиХ, злоупотребљава позицију на којој се налази и дјелује антиуставно, те да је на његова свакодневна "блебетања и измишљотине постало сувишно реаговати".

"Послије сваке његове изјаве о неком НАТО путу о којем толико машта, демантују га највиши званичници те институције", написао је Додик на друштвеној мрежи "Икс".

Према Додиковом ријечима, како је то и у свом Годишњем извјештају за 2023. годину потврдио генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг, НАТО је са БиХ наставио политички дијалог и сарадњу.

"Дакле, не постоји никакав НАТО пут, БиХ је опредијељена за сарадњу и то је чињеница коју Хелез не може промијенити колико год понављао своје лажи", додао је Додик.

Хелез се данас састао са о делегацијом НАТО одбрамбеног колеџа из Рима и након састанка на свом "Фејсбук" профилу објавио да "БиХ ради све што треба и како треба да постане пуноправна чланица НАТО савеза".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана