Додик: Хелез је користан идиот

Срна
Додик: Хелез је користан идиот

МРАКОВИЦА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез “користан идиот” за снаге које желе да одрже причу о неком могућем сукобу.

Додик у ратнохушкачким изјавама Хелеза види њихову немоћ да нешто ураде.

-Нити презентују војску, нити могу нешто да ураде. Хелез је корисни идиот који скреће пажњу и дичи се да је добио 20 милиона КМ у буџету за набавку хеликоптера, како он то каже. У суштини не може да поправи ни оне раге које тамо постоје, а камо ли да набави нови -рекао је Додик новинарима на Мраковици.

Нагласио је да Хелез тиме замлаћује и лаже свој народ, а онда и читаву јавност, те да у њену нема никакве посебне снаге.

-Кад ми разговорамо о томе да је БиХ немогућа, онда нас питају да ли ће бити рата? Улога муслимана и њихових кадрова јесте да створе представу да ће бити рат ако се нешто њима политички деси. Готово немогућа патолошка ситуација у којој они упорно желе да нас задрже у БиХ, а успут би деградирали све, од идентитета до наших права и Устава БиХ и још очекују од нас да томе аплаудирамо - рекао је Додик.

Он је указао да су то све заблуде и да од тога нема ништа.

Додик је истакао да се у стварном животу дешава то да Денис Бећировић узурпира функцију у Предсједништу БиХ, што Српска види као рушење БиХ.

-Бећировић кад оде у Италију и кад се састане са њиховим државницима, он представља само себе, не представља БиХ. Он не представља БиХ ни овдје - рекао је Додик и подсјетио да је улога предсједавајућег Предсједништва БиХ да координише рад остале двоје чланова, закаже сједнице и ништа више од тога.

Став који се износи, каже Додик, морају да договоре сва три члана Предсједништва БиХ и само тај став је легалан и легитиман.

-Дакле, они на тај начин најбоље дијеле БиХ. Они својатају БиХ и покушавају да скрену пажњу, како су то научили деценијама, и добијају подршку од једног једног западне јавности. Али и то је помало губи снагу - рекао је Додик.

Он је истакао да Република Српка жели мир и да се проведе Дејтонски споразум стриктно онако како је написан.

-Дејтонски споразум је већ деградиран, он је разваљен. Устав БиХ постоји, али политичка стварност је нешто друго. Имате на стотине вануставних тијела и органа који су наметнути простом силом високих представника и Уставног суда по систему ако прође, прође, ако се одржи, одржи. Ми вам поручујемо да се неће одржати - рекао је Додик.

Ако хоћете, каже Додик, вратите нас на Дејтонски споразум и слово Дејтона и ми немамо ништа против да останемо у БиХ, али да вануставна и вандејтовска БиХ неће бити прихваћена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана