Додик: Гледамо инвазију америчких представника у БиХ

СРНА
Додик: Гледамо инвазију америчких представника у БиХ

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик указао је на праву инвазију америчких представника посљедњих година у БиХ, али да се Српска одлучно бори да очува Дејтон.

"У посљедњих неколико година гледамо праву инвазију америчких представника у БиХ, који нам покушавају објаснити како треба да живимо и функционишемо, јер, ето, они то знају боље од нас", навео је Додик.

Додик је истакао да је на свим састанцима у пуном капацитету позиције на којој се налазио увијек представљао и бранио интерес српског народа, али и настојао да изнесе став Републике Српске да жели да очува дејтонску БиХ, која је једина прихватљива.

"Годинама слушамо исте оптужбе, које су бесмислене и немају никакву сврху осим да се бошњачкој страни обезбиједи боља позиција и доминација над друга два конститутивна народа", додао је Додик.

Он је нагласио да је Република Српска увијек за дијалог са свим странама. "Али нисмо ни наивни ни луди да не видимо шта стоји иза оптужби на рачун Српске", додао је Додик на свом профилу на друштвеној мрежи "Икс".

Према његовим ријечима, кад год су Американци ту, испостави се да се нешто битно за њих дешава.

"Сад треба да вјерујемо да је њима већи проблем Српска, него амерички гас који желе у Федерацији. Сврху своје посјете најавили су већ раније и то писмом министру иностраних послова, а сада сви треба да се претварамо да нисмо прочитали садржај тог писма и да ће та добра Америка доћи и научити нас заједништву и јединству", навео је Додик.

Додик је додао да од оних који сувереност БиХ угрожавају својим свакодневним нападима на Дејтонски споразум слушамо исте приче о очувању територијалног интегритета и суверенитета.

"Ми желимо да очувамо Дејтон, а они из чијег пера је изашао га руше. Не постоји никаква сецесионистичка реторика иако се свим силама настоји одржати та лаж. Република Српска се одлучно бори да очува Дејтонски споразум и то је једина истина. Поново кажемо - хоћемо Уставом предвиђену БиХ, вануставну, противуставну нећемо", нагласио је Додик.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана