Додик: Француска зна за став Репулике Српске

Танјуг
Foto: РТРС

ПАРИЗ/БАЊАЛУКА- На крају посjете Паризу, председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је имао разговоре са људима из различитих дјелатности и да постоји интерес за односе са Српском, а највише у дијелу привреде и културе.

Додик је посјету Француској завршио радним доручком код француског пуковника Жака Хогарда.

"Заиста занимљив скуп људи различитих дјелатности. Причао сам са њих 30-ак, који су имали различита интерсовања. Фокус су привреда и култура. Интереси постоје за отварање авионске линије Париз-Бањалука, постоји заинтерсованост и за градњу хотела високе категорије у Српској, а што је нама потребно", рекао је Додик за РТРС.

Истакао је да је  о Републици Српској рекао оно што, како каже, увијек говори, а то је да је Српска стабилна, посвећена миру и развоју.

"Српска нема намеру за било какву дестабилизацију, која би водила насиљу. С друге стране, има намјеру да очува своје политичке ставове и позицију и од тога неће одустати. Кључно питање је било, шта ми видимо у Европској унији?! Овдје се шири прича да је Балкан следеће жариште сукоба. Увераво сам их да нема елемената за тако нешто, да је то чиста пропаганда неких западних кругова, који желе да то прикажу на тај начин", навео је предсједник Републике Српске.

Поновио је да Српска остаје стабилна и мирна и да нема безбједносних изазова.

"Постоје тешки политички процеси и односи, али то није за било какав сукоб. Посјета је била веома успјешна. Разговарало се са људима из Сената, људима позиционираним високо у предсједничкој администрацији. То је била прилика да им кажем да Француска треба да се врати у процес имплементације Дејтонског споразума, зато што је он потписан овдје (у Паризу)", казао је Додик.

Поставља се питање, каже, како у овом времену имате два, три висока представника из Њемачке, а немате из Француске.

"У том погледу било је занимљивих разговора. Важно је рећи да су овде упознати са нашом посјетом. Француска зна за став Српске. Желе да разговарају са нама", рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана