Додик: Експерти ОХР-а за имовину су ирелевантни

Срна
Додик: Експерти ОХР-а за имовину су ирелевантни

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је данас као потпуно ирелевантно то што се експерти које је окупио ОХР баве питањем имовине, истичући да је то питање регулисано Уставом БиХ.

Одговарајући на питање новинара у Бањалуци након сједнице Извршног комитета СНСД-а да је у том тиму и бивши правобранилац БиХ Млађен Мандић, Додик је рекао да Мандић не представља Републику Српску и да он може бити само “релевантан за Кристијана Шмита који није релевантан”.

Додик је подсјетио на некадашњег експерта ЕУ за имовину Рајнхарда Прибеа који је прије више година урадио своју анализу, не уважавајући при томе Устав, а која је била одбачена.

-Тако ће бити одбачена и ова. То је више да се они “играју” и троше паре. Такође се први пут дешава и да ОХР жели нешто да пропагира и не знам које је медијске куће изабрао. Проблем је у томе што нису у праву и желе да се путем медијске презентације стекне утисак који би им помогао да бесправно спроведу то што желе да наштете Српској - навео је Додик.

Он је подсјетио на спекулације које представници међународне заједнице чине са Уставом, наводећи примјер америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија који цитира само оно што му одговара из одређеног члана Устава БиХ, а онда стаје и не помиње шта се даље наводи у том истом члану.

Додик је истакао да кључно питање када је ријеч о одређеним међународним представницима оно што је изнио амерички дипломата Дерек Шоле, према којем је дјеловање у БиХ за њих лично.

-То говори да се ми овдје обрачунавамо са личностима које имају лоше намјере према БиХ и Републици Српској. Није проблем слово Дејтона ни слово Устава, и ми то упорно говоримо и не можемо да прихватимо тумачења које долазе од Шолеа, Габријела Ескобара и других силних међународних трабаната као што је Кристијан Шмит - навео је Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана