Додик: Џаферовић продубљује кризу и наноси штету ионако биједном кредибилитету БиХ

ГС
Додик: Џаферовић продубљује кризу и наноси штету ионако биједном кредибилитету БиХ

БАЊАЛУКА - Некоректан и непартнерски приступ бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића само води даљем продубљивању кризе у БиХ.По ко зна који пут свједоци смо штете коју Џаферовић наноси, ионако биједном, кредибилитету БиХ учешћем на међународним форумима без сагласности Предсједништва и изношењем приватних и страначких ставова.

Навео је то српски члан Предсјендиштва Милорад Додик комантаришући то што Џаферовић данас учествује на на Самиту Европске политичке заједнице у Прагу.

Истакао је да је унилатерално поступање Џаферовића током цијелог мандата довело до погоршања односа.

- И овакав Организаторима самита европске политичке заједнице, тако и других међународних форума који прихватају учешће Џаферовића, за које не постоји сагласност Предсједништва, као и свима који подржавају овакву праксу бошњачких политичара, мора бити јасно да ништа од онога што он изјави није став званичних институција - нагласио је Додик у објави на Инстаграму.

Поручио је да Џаферовић својим дјеловањем руши институције и Устав

- И његове приватне изјаве немају никакву обавезујућу улогу према било коме у БиХ или у односима БиХ према међународним институцијама - закључио је Додик.

Теме Самита су „Мир и сигурност”, те „Енергија, клима, економија”.

-Лидери 44 државе послаће данас, са првог самита Европске политичке заједнице у Прагу, јасан сигнал да је Русија изолована и покушати да створе нови поредак без Москве - изјавио је уочи самита шеф дипломатије ЕУ Јозеп Борел.

На маргинама Самита Џаферовић ће одржати билатералне састанке са званичницима држава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана