Додик: Дозволити да вјерски лидер пријети оружјем значи увођење политичког ислама

Срна
Додик: Дозволити да вјерски лидер пријети оружјем значи увођење политичког ислама

БРЧКО - Предсједник Републике Српске Милорад Додика изјавио је вечерас Срни да је америчка Амбасада својим саопштењем о изјави поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића показала да је на страни муслимана и да Срби треба да се замисле о томе.

“Дозволити да неко ко је вјерски лидер пријети оружјем, то значи да се овдје уводи политички ислам у оружаном смислу, како је то чињено у неким другим мјестима у свијету. Ако амбасадор САД мисли да је то у реду и да то искористи као напад на Републику Српску, односно лично на мене, онда то више говори о њему, а не о мени”, поручио је Додик.

Додик је рекао да је амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи превазишао све оквире уљудног дипломатског понашања и да јасно покушава да стави до знања на чијој је страни.

“Није се појављивао када је имам говорио ружно о Српској православној цркви. Све је учинио да покаже да је навијач и плаћеник од стране ових муслимана и њихових интереса у БиХ”, навео је Додик.

Он је истакао да су Срби преживјели многе, те да ће преживјети и таквог некоректног типа. “Остајем при оном да је најсрећнија земља Америка, јер нема америчког амбасадора”, рекао је Додик.

Из Амбасаде САД у БиХ данас је саопштено да су изјаве и реаговања који доминирају политичким дискурсом у БиХ дубоко деструктивни за земљу и њено друштво, те да је посебно разочаравајуће када било који вјерски вођа помиње или пријети насиљем као рјешењем проблема у БиХ.

“Сугестија да постоји већа потреба за жмиром и толеранцијомж у БиХ је добра, али се ова препорука мора једнако примијенити на политичке вође БиХ, као и на њене вјерске вође, и ништа мање на предсједника Републике Српске Милорада Додика”, навели су из америчке Амбасаде у БиХ, након што је поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић изјавио да “земљу треба бранити оружјем, ако институције БиХ падну”.

Кавазовић је почетком фебруара пружио подршку имаму Амиру Махићу из Козарца који је Светог Саву назвао зачетником фашизма, а Српску православну цркву - сектом. /крај/мак/фоно

Жене у странци свјесније потребе јединственог дјеловања

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је вечерас у Брчком, гдје је присуствовао прослави Дана жена у организацији Актива жена Општинског одбора СНСД-а, да су жене у странци свјесније потребе да се јединствено дјелује у јакој политичкој организацији.

Додик је похвалио рад одобра у Брчком и нагласио да је брчански Актив жена СНСД-а један од најактивнијих у странци, да су жене носиоци активизма - имају уједињујућу енергију, која даје снагу и покреће.

“Без снажног СНСД-а нећемо се изборити против оних који мисле исто као и амерички амбасадор /Мајкл Марфи/ да је пристојно пријетити оружјем, а не позивати на мир као што то чине у СНСД-у”, рекао је Додик Срни.

Предсједник Актива жена СНСД- Брчко Слободанка Ћурчић рекла је да Актив у свом раду има велику подршку предсједника странке Милорада Додика, коме су веома захвалне.

Ћурчићева, која је и потпредсједник Општинског одбора СНСД-а Брчко, истакла је да се број чланица у Активу жена СНСД-а у Брчком константо повећава, те да их тренутно има више од 1.800.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана