Додик договорио нови састанак са Ердоганом

Tanjug
Додик договорио нови састанак са Ердоганом

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да му је била част и задовољство што је имао прилику да се данас у Београду састане са двојицом великих државника као што су предсједник Србије Александар Вучић и Турске Реџеп Тајип Ердоган.

Предсједник Додик је нагласио да је Ердоган велики државник, који се налази на челу велике и значајне државе као што је Турска, са којим Република Српска има добру сарадњу и пријатељске односе без било каквих условљавања и притисака.

Предсједник Српске је у изјави за Срну подсјетио да се Турска, на челу са председником Ердоганом, увијек залагала са сарадњу без било каквих уцена и инсистирала на дијалогу домаћих политичара без мешања странаца, а све са циљем очувања дејтонске БиХ.

"Данас смо разговарали о наставку сарадњи која је на изузетном нивоу, као и о добрим и пријатељским односима. Посебно је било ријечи о привредној сарадњи и инфраструктурним пројектима које планирамо заједно да радимо", истакао је Додик.

Такође, додао је предсједник Српске, договорили смо ускоро и поновни сусрет на којем ће бити детаљније разговарано о планираним пројектима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана