Додик: Дође ли у Српску, Шмит ће бити ухапшен и депортован

Срна
Додик: Дође ли у Српску, Шмит ће бити ухапшен и депортован

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Кристијан Шмит није високи представник и да он не смије да дође у Српску јер ће бити ухапшен и депортован.

Он је навео да Шмита не прате полицајци УН, него га прате Нијемци, и они су у једној бесправној ситуацији, али имају подршка Британија и САД и покушавају да наметну нека рјешења.

Према његовим ријечима, технички детаљи око Изборног закона БиХ нису спорни, али су спорне ствари које се односе на Централну изборну комисију.

Додик је навео да те измјене, које Шмит жели да наметне, обилују неправилностима и као такве су неприхватљиве.

- Он је написао ЦИК-у да именује предсједнике бирачких одбора у цијелој БиХ, а проблем је јер је БиХ високо децентрализована - рекао је Додик за Телевизију Прва.

Додик је истакао да је у Сарајеву главна прича ко ће "ударити" на Додика, како би био главна фаца, али да су сви они који су то чинили бивши, а да је он још увијек ту.

Он је навео да живи за то када ће пропасти БиХ која је пропала земља која опстаје на страху и на насиљу.

Додик је истакао да се све чини да се разгради Српска, да се зову директоре банака, пријети санкцијама, оцјењујући да је то подмукла прича својствена Американцима који извршиоце траже међу домаћим издајницима.

Предсједник Српске поручио је да он заступа политичке интересе свог народа и да ће наставити да то чини, те поновио да разградња Републике Српске траје од момента потписивања Дејтонског споразума.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана