Додик данас са Путином

Срна
Додик данас са Путином

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик наставља посјету Руској Федерацији, а данас би требало да се сусретне са руским предсједником Владимиром Путином.

Додик је јуче рекао да је договорен његов разговор са Путином у Москви, те да ће руском предсједнику пренијети да је Дејтонски споразум снажно урушен, да је велико питање и да ли постоји.

Додик је нагласио да је Република Српска мора тражити пријатеље у Русији, која је гарант Дејтонског споразума.

Он је рекао да Српска има значајне партнере из Русије и да ће економска питања бити једна од тема састанка са предсједником Руске Федерације.

Предсједник Републике Српске разговарао је јуче са секретаром Савјета безбједности Руске Федерације Николајом Патрушевом који је истакао да му је драго што је предсједик Српске почасни гост 11. међународног састанка високих представника који се баве питањима безбједности.

Додик је изјавио да је позван и да ће се појавити на глобалном безбједносном форуму у Русији гдје ће изнијети своје виђење, јер то даје прилику да са ставновишта на којем је налази Република Српска упозна шири аудитиоријум.

Са Додиком у посјети Русији борави и министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана