Додик: Дан Републике је светиња, биће прослављен величанствено

Срна
Додик: Дан Републике је светиња, биће прослављен величанствено

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Дан Републике светиња и да ће бити прослављен на величанствен начин, те истакао да ће тим поводом на свечаној академији 9. јануара једном важном државнику бити уручено одликовање.

Додик је указао на чињеницу да Српској не смета прослава било којег датума у Федерацији БиХ, али да то није тако када је ријеч о прослави 9. јануара.

"Дан Републике је светиња", нагласио је Додик.

Он је додао да ће 9. јануара Српска на величанствен начин прославити Дан Републике, уз ноћни свечани дефиле, свјетлосне ефекте и концерт.

"Један важан државник је пристао да му уручимо одликовање поводом Дана Републике. Значајан број делегација и наших пријатеља доћи ће на свечану академију. Позивам све наше људе широм Бањалуке и Републике Српске да 9. јануара присуствују свечаном дефилеу", рекао је Додик.

Он је нагласио да ће прије нове године Република Српска показати своју хуманост акцијом "С љубљвљу храбрим срцима" и донаторском вечери која се сутра организује у Бањалуци под покровитељством предсједника Републике Српске.

Додик је рекао да су у претходном периоду успјешно завршена бројна питања која су олакшала живот дјеци и њиховим родитељима.

"Република Српска ће по томе бити јединствена", рекао је Додик.

Предсједник Српске је свим грађанима пожелио све најбоље поводом предстојећих празника.

"Посебно желим да честитам Божић и Дан Републике, као и све празнике које прослављају католици и муслимани. Желим да их проведу у миру. Мислим да је наш живот у миру могућ политиком чистог рачуна", истакао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана