Дачић: Братски односи да буду ојачани

Срна
Foto: Срна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се данас у Источном Сарајеву са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем који је честитао Дан Републике - 9. јануар и изразио жељу да и у наредном периоду братски односи Републике Српске и Србије буду додатно ојачани.

Додик и Дачић су разговарали и о пројектима које заједнички спроводе Република Српска и Србија, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

Састанку су присуствовали и српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, премијер Републике Српске Радован Вишковић, те министар здравља Србије Даница Грујичић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Никола Селаковић.

Република Српска данас прославља 9. јануара - Дан Републике и 31 година постојања.

Девети јануар се слави као Дан Републике Српске јер је тог датума 1992. године настала под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба који су имали статус конститутивног народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана