Додик: Да се српска застава вијори вјечно

Срна
Додик: Да се српска застава вијори вјечно

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, истичући да овај празник који заједнички обиљежавају Република Српска и Србија симболизује вјечну тежњу за слободом и очувањем јединственог националног идентитета.

-Наше национално јединство исказивало се и развијало најчешће у најтежим условима, у ратовима у којима су наши преци давали животе, бранећи слободу нашег народа - истакао је Додик у честитки.

Он је навео да је дошло вријеме да Срби јединство демонстрирају у миру, у вољи, градећи мостове и путеве који ће их повезивати и једне с другима, али и са другим народима и цивилизацијама.

Додик је у честитки нагласио да је дошло вријеме за уједињење око вриједности које ће обезбиједити да је више српског народа на овој земљи, и то не да би пријетили другима, већ да би доприносили развоју своје, али и других држава у којима живе.

-Србима је, као и другим народима, важан напредак, добар животни стандард и перспективна будућност. Али, добро знамо да свега тога нема без живота у слободи. Слободу не можемо мијењати ни за шта, јер ако останемо без слободе, остали смо без свега. Нису је мијењали ни они у чију славу смо успоставили овај празник - наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Додик је цијелом српском народу, ма гдје се налазио, честитао Дан српског јединства, слободе и националне заставе, са жељом да се српска тробојка вјечно вијори!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана