Додик: Да будемо солидарни у осуди терористичког напада

СРНА
Додик: Да будемо солидарни у осуди терористичког напада

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике српске Милорад Додик поручио је данас да је тероризам злочин који је апсолутно неприхватљив било гдје у свијету и према било коме, те истакао значај да сви буду солидарни и да се уједине у осуди терористичког напада који се догодио у Москви.

Додик је истакао да је терористички напад у Москви толико гнусан злочин да апсолутно завређује да се недужним жртвама ода пошта и почаст.

Он је напоменуо да се то у Републици Српској чини на различите начине, те да је проглашен Дан жалости, али и да је палата предсједника Српске освијетљена у бојама заставе Русије.

"А данас се наша Српска православна црква придружује оплакивању жртава", рекао је Додик новинарима, прије почетка вечерњег богослужења, након којег ће бити служен помен за невино страдале у терористичком нападу у Москви.

Додик је напоменуо да је тероризам апсолутно неприхватљив било гдје у свијету и према било коме.

"Важно је, без обзира на актуелну ситуацију која се дешава на глобалном нивоу, да се разлучи и да се зна да су тамо страдали недужни млади људи, па и дјеца, који су дошли на забаву, као и да има људи који су спремни да узму аутоматско оружје и да пуцају у те младе људе без оклијевања, те да им одузмиу живот на гнусан начин. Сви терористи и бездушни људи изгледају исто и важно је да сви будемо солидарни у осуди таквог напада и најгниснијег убиства", рекао је Додик.

У Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци у току је вечерње богослужење, након којег ће бити служен помен за невино страдале у терористичком нападу у Москви.

Вечерње служе свештеници Епархије бањалучке, док ће помен служити Његовог преосвештенство епископ бањалучки Јефрем и викарни епископ марчански Сава.

Парастосу у Саборном храму Христа Спаситеља присуствује градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, те велики број грађана.

У Републици Српској јуче је био Дан жалости због терористичког напада у Москви у којем је, према посљедњим подацима, убијено 137 људи, међу којима троје дјеце.

Истражна комисија Русије саопштила је да су тијела 137 људи, међу којима троје дјеце, пронађена на мјесту терористичког напада у дворани "Крокус сити" у Красногорску, недалеко од Москве, а до сада су идентификована 62 тијела.

Московско регионално Министарство здравља саопштило је да је повријеђено 180 људи.

За напад је одговорност преузела "Исламска држава", а званична Москва саопштила је да су ухапшена четири нападача осумњичена за масакр, док је приведено укупно 11 лица у близини руско-украјинске границе

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана