Додик: ЦИК није поштовао закон, тужићемо их

ГС
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Лидер СНСД-а Милорад Додик најавио је тужбу против Централне изборне комисије БиХ због непоштовања закона, а након што је наредила поновно бројање гласова за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Додик је рекао да је таква одлука ЦИК-а политички мотивисана.

-ЦИК БиХ одлуком о поновном пребројавању гласачких листића за предсједника Републике Српске не поштује закон - изјавио је за РТРС Додик, који је био кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске.

Централна изборна комисија (ЦИК) данас је на хитној сједници у Сарајеву издала наредбу да се на територији Републике Српске и Брчко дистрикта поново преброје гласови за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

-На хитној сједници Централне изборне комисије БиХ донесена је одлука о поновном пребројавању гласачих листића за предсједника Републике Српске због како наводе "нерегуларности и математичких нелогичности -саопштено је из ЦИК-а након сједнице

Према досадашњим резултатима Милорад Додик, кандидат СНСД-а има скоро 30.000 гласова више у односу на Јелену Тривић, кандидата ПДП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана