Додик честитао Сију: Тешка времена траже одлучне лидере

Срна
Додик честитао Сију: Тешка времена траже одлучне лидере

БАЊАЛУКА - Предсједник СНСД-а и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је предсједнику Кине Си Ђинпингу поновни избор на мјесто генералног секретара Комунистичке партије Кине /КПК/, истичући да је недвосмислена подршка, коју је добио на 20. Конгресу ове партије, још један показатељ импресивних резултата, које је НР Кина постигла под његовим вођством.

"Увјерен сам да ћете и у овом мандату наставити да одлучно водите Вашу земљу у правцу даљег напретка и националног подмлађивања на свим пољима. Увели сте НР Кину у нову еру социјализма са кинеским карактеристикама у којем је остварена велика ренесанса кинеског народа и постављени јаки темељи за изградњу модерне социјалистичке државе", истакао је Додик у честитки.

Он је нагласио да је на овом важном конгресу дата једногласна подршка и спољнополитичким визијама и иницијативама предсједника Кине, као што су изградња друштва заједничке будућности човјечанства, концепт развоја мултилатеризма, као и иницијативе за глобални развој и глобалну безбједност.

"Тешка времена траже одлучне лидере, који могу адекватно да одговоре на све изазове с којима се суочавамо на глобалном плану. Ви сте се показали не само одлучност да се изборите са глобалним изазовима, него и велику одговорност и солидарност према другим народима и државама у кризним ситуацијама", истакао је Додик.

Лидер СНСД-а и српски члан Предсједништва БиХ честитао је и свим новоизабраним члановима Централног комитета КПК и пожели им много успјеха у обављању ове важне дужности.

"Уз велику захвалност на подршци и помоћи Ваше земље у најтежим тренуцима, као и најбоље жеље за просперитет и благостање братског кинеског народа, молим Вас, уважени предсједниче, да примите изразе мог дубоког потшовања", навео је Додик. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана